Передплата 2024 «Добра кухня»

У МВС розповіли, як працюватимуть церкви на Великдень

  • 17.04.2020, 10:32
  • 782

Прихожани зможуть відвідати храм після служби - максимум по дві людини

Поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт, інформує пресслужба міністерства, передає Главком.

«Поліція в рамках домовленостей та на виконання постанови Кабінету міністрів про недопущення розповсюдження на території України Covid-19 в разі скупчення людей біля храмів буде діяти в декілька етапів. Перший етап — це роз’яснення серед громадян. У разі повторних порушень поліцейські будуть складати протоколи. Ми не дамо провокаторам організовувати масові заходи біля приходів», — заявив він.

Читайте також: Митрополит Епіфаній звернувся до вірян із потужним закликом

Тандіт нагадав, що в самих храмах можуть бути присутні лише ті, хто забезпечують службу, а прихожани зможуть відвідати храм після служби — максимум по дві людини.

«МВС вживає безпрецедентні заходи для захисту здоров’я наших громадян… Під час богослужінь в церкві можуть бути присутні максимум 10 людей, і це не прихожани. Це лише ті люди, які забезпечують службу і допомагають її проводити, а також ті, хто забезпечує трансляцію онлайн. І звичайно, всі вони мають бути в масках. Сама паства зможе заходити в храм після служби, якщо це малий приход — по одній людині, якщо великий — по дві людини», — сказав Тандіт.

Радник міністра також наголосив, що правоохоронці не допустять скупчення людей біля храмів.

Схожі новини