Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Генерал Шайтанов готував замах на Авакова, - Антон Геращенко

Затриманий контррозвідкою СБУ за підозрою в державній зраді генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов готував замах на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Про це заступник голови МВС Антон Геращенко заявив в ефірі телеканалу «Україна 24», інформує «Інтерфакс-Україна».

«Я сьогодні вранці говорив із міністром внутрішніх справ. Він сказав, що так, дійсно, Служба безпеки та її оперативні канали передавали нам, що генерал-майор Шайтанов, окрім замаху на Адама Осмаєва, працював і над тим, щоб організувати замах на міністра внутрішніх справ», — повідомив заступник глави МВС.

Водночас Геращенко додав, що це був би вже не перший замах на Авакова. «Я дякую співробітникам СБУ за ефективну роботу і затримання небезпечного державного злочинця та шпигуна», — додав він.

Говорячи про те, що йому відомо про спецоперацію із затримання Шайтанова, Геращенко сказав: «Те, що мені відомо: генерал Шайтанов контактував із співробітниками ФСБ, виїжджав для цього в закордонні відрядження, але наші європейські та американські колеги контролюють ситуацію з російськими агентами, — вони передали інформацію СБУ про те, що генерал СБУ має дивні зв'язки і контакти з російськими розвідниками».

Після цього, за словами заступника міністра внутрішніх справ, Шайтанова «було взято в глибоку розробку та виведено на чисту воду».

Схожі новини