Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поліція США випадково виявила 17 померлих від коронавірусу у будинку літніх людей

  • 16.04.2020, 19:15
  • 827

У США, штат Нью-Джерсі, поліцейські після анонімного повідомлення обшукали будинок для людей похилого віку і виявили в морзі, розрахованому на чотири людини, 17 померлих внаслідок спалаху коронавірусу

Про це повідомляє Еспресо із посиланням на NYT.

Зазначається, що анонімний дзвінок повідомляв про тіло, яке зберігалося в сараї будинку для людей похилого віку. Після приїзду поліцейських ця інформація підтвердилася, однак, крім цього, правоохоронці виявили ще 17 померлих від коронавірусу.

«Вони були просто приголомшені кількістю людей, яких виносили», — повідомив начальник поліції в Андовере Ерік С. Даніельсон.

У 76 осіб, які проживають у двох приміщеннях будинку літніх людей Andover Subacute and Rehabilitation Center, виявили коронавірус. Крім того, 41 співробітник, включно з адміністратором, захворів на Covid-19.

Один із власників закладу, Хаїм Шейнбаум, не відповідав ні на дзвінки, ні на електронні листи. Співробітники, які відповідали на телефонні дзвінки на робочих місцях, сказали, що їм не дозволено розмовляти з представниками ЗМІ.

Інші будинки літніх людей у нью-йоркському регіоні також опинилися під загрозою поширення коронавірусу, жертвою яких вже стали тисячі їх мешканців, пише видання.

Читайте також: «Це апокаліпсис»: лікарка опублікувала моторошне відео про ситуацію у США

Однак Andover Subacute, розрахований на 700 пацієнтів, є найбільшою ліцензованою установою штату, і ризик подальшого розповсюдження жахає членів сім'ї, які вже звернулися до місцевого конгресмена.

«Проблема, з якою ми стикаємося у всіх цих будинках для людей похилого віку, полягає в тому, що коли вірус поширюється, це схоже на лісову пожежу. Дуже важко це зупинити», — сказав уповноважений Джош Готхаймер.

Зазначається, що департамент охорони здоров’я штату відправив до будинку для людей похилого віку дві партії з 3,2 тисячами хірургічних масок, 1,4 тисячею респіраторів N95 і 10 тисячами рукавичок. Також установам допомагають волонтери.

Раніше повідомлялося, що за добу 15 квітня у США близько 2600 людей померли від коронавірусу.

Нагадаємо, США знаходяться на першому місці за кількістю виявлених випадків зараження коронавірусом. Станом на 16 квітня в країні зафіксовано понад 637 тисяч випадків зараження COVID-19. Майже 30 тисяч людей померли, понад 51 тисяча успішно пройшли курс лікування.

У всьому світі кількість виявлених випадків захворювання перевищило два мільйони людей. Чверть з них успішно вилікувалися, понад 133 тисяч померли.

Схожі новини