Передплата 2024 «Добра кухня»

У Європі кількість інфікованих наближається до мільйона, і це ще не пік

  • 16.04.2020, 17:15
  • 818

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що Європа, де майже мільйон людей заразилися коронавірусом, повинна діяти дуже обережно, розглядаючи питання про послаблення обмежень

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

«Кількість випадків захворювання на території всього регіону продовжує зростати. За останні 10 днів кількість зареєстрованих випадків захворювання в Європі майже подвоїлася і наблизилася до 1 мільйона», — повідомив на онлайн-брифінгу європейський директор ВООЗ Ганс Клюге.

Це означає, що близько 50% глобального тягаря COVID-19 припадає на Європу, сказав Клюге. Він додав, що в результаті епідемії в Європі загинуло понад 84 000 осіб.

«Грозові хмари цієї пандемії все ще важко висять над європейським регіоном», — зазначив Клюге.

Читайте також: Повна ізоляція: кордони Євросоюзу планують закрити на 2 роки

Оскільки деякі країни починають замислюватися про те, чи можна послабити обмеження і почати знову відкривати школи і деякі робочі місця, він сказав, що вкрай важливо зрозуміти складність і невизначеність такого кроку.

За його словами, будь-який крок щодо скасування карантинних заходів повинен насамперед враховувати кілька ключових факторів, зокрема те, що передача в країні контролюється, ризики спалаху мінімізуються і що системи охорони здоров'я мають можливість виявляти, тестувати, відстежувати й ізолювати випадки захворювання COVID-19.

«Ми залишаємося в епіцентрі бурі… Якщо ви не можете забезпечити дотримання цих критеріїв до ослаблення обмежень, я настійно закликаю вас переосмислити ситуацію. Швидкого повернення до нормального життя не існує», — сказав Клюге.

Схожі новини