Передплата 2024 «Добра кухня»

"Творити нові відносини з Богом, живі, невидимі", - владика Михаїл (Колтун)

Преосвященніший владика Михаїл (Колтун), Правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ у незвичний спосіб звернувся до пастви із закликом дотримувати усіх заходів безпеки під час Великодніх свят.

Його звернення опубліковано на YouTube UIT24.

«Пасха не послаблює нашої дисципліни, — сказав Владика. — Ми не можемо спілкуватися безпосередньо, оскільки це є небезпека, ми її несемо іншому. Тому ми не можемо послаблювати нашої внутрішньої та зовнішньої дисципліни. Це є відповідальність за життя».

Тому, наголошує архиєрей, усі церковні моління слід зараз спостерігати у режимі онлайн, «у духовному вимірі». «Ми ж Богом теж, Його не бачимо, але з Ним спілкуємося. Цей спосіб дозволяє нам творити нові відносини з Богом, живі, невидимі», — сказав Преосвященніший владика.

Далі Михаїл закликав усіх не нести пасок до церкви. «Мені це прикро казати, але благословення від Церкви, від Блаженнішого, від Папи, від мене як єпископа, від священників засилаємо у кожну домівку, на кожен стіл, на приготовані пасхальні страви, — підкреслив Правлячий архиєрей. — Сприймайте це благослевання з вірою, і самі окропіть собі страви, налаштувавши для цього собі час, щоб ваші домівки стали Церквою, ваші столи — престолами, на які зійде Боже Благословення».

«Прийшов час випробування нашої віри, коли Боже благословення ми вчимося сприймати від Бога у духовному вимірі. Безжурний час, коли ми просто йшли до церкви, і навіть не замислювалися над тим таїнством, минув. Ми мусимо навчитися себе духовно готувати до Пасхи, очиститися, звільнити себе від гріхів, духовно посповідатися перед Богом», — сказав Михаїл (Колтун).

Схожі новини