Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Почався обмін полоненими між Україною і "Л/ДНР"

  • 16.04.2020, 09:40
  • 722

Розпочався черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб – Україна повертає 19 своїх громадян, які перебували в неволі на тимчасово окупованих територіях

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на Офіс президента України.

З огляду на карантинні обмеження, які наразі діють у державі, після повернення звільнені українці направляться на обов’язкову обсервацію.

«Взаємне звільнення утримуваних осіб відбувається у рамках формату «всіх на всіх».

Читайте також: Журналісти спіймали ОПУ на брехні про обмін полоненими

Для президента України Володимира Зеленського та для української влади загалом цінним є кожен, кого незаконно утримують на окупованих територіях чи в іншій країні. Україна має визволити всіх своїх громадян.

Це вже третій етап звільнення за каденції Володимира Зеленського. Перший відбувся у вересні минулого року, коли додому повернулися 35 українців, під час другого — у грудні — повернулися 76 громадян.

Нинішнє звільнення демонструє дієвість стратегії Президента та дотримання домовленостей, досягнутих під час саміту в Нормандському форматі у грудні 2019 року".

В Офісі президента зазначили, що тривають також переговори про звільнення українців, які утримуються на території окупованого Криму та в Росії.

Схожі новини