Передплата 2024 «Добра кухня»

Колишній адвокат Януковича Бабіков може очолити ДБР

Перший заступник директора бюро Олександр Бабіков, який раніше представляв в суді інтереси експрезидента-втікача Віктора Януковича, може стати виконуючим обов’язків директора Державного бюро розслідувань

Про це заявив виконувач обов’язків директора Держбюро розслідувань Олександр Соколов в інтерв’ю «Українській правді»

«Рада призначає Венедіктову генеральним прокурором. У нас в законі написано, що у разі відсутності директора, повноваження виконують перший заступник, заступники почергово по 60 днів, — сказав Соколов. — На момент, коли Венедіктову було призначено, Бабіков перебував у відпустці за сімейними обставинами чи на лікарняному, я вже не пам’ятаю. Не було його тиждень.

Я був сам. Зібрав юристів, зібрав кадри. Бабіков у відпустці. Його як? Відзивати? А хто має відзивати, Венедіктова вже призначена, вона не може підписувати накази. І було ухвалене рішення, оскільки був цей 60-денний термін, я сам на себе підписав наказ, що я приступаю виконувати обов'язки. Бо нікого нема. Т.в.о. директора вже нема, Бабікова нема, є тільки я і більше нікого".

Проте Соколов зазначив, що після закінчення цього 60-денного терміну, Бабіков стане в.о. директора ДБР також на 60 днів, якщо не оберуть інших заступників.

Нагадаємо, Національне агентство із запобігання корупції встановило, що Бабіков до призначення на зазначену посаду, діючи як адвокат, здійснював захист Януковича.

Цей факт, за версією НАЗК, зумовлює існування приватного інтересу в Бабікова О.П. у ході та результатах досудового розслідування указаного провадження.

І тому НАЗК визначає наявність потенційного конфлікту інтересів у Бабікова, який виникне автоматично в разі відсутності директора (чи т.в.о.) ДБР.

Схожі новини