Передплата 2024 ВЗ

"Повернення 90-х": Климпуш-Цинцадзе пояснила, чому слід боятися дефолту

  • 15.04.2020, 19:40
  • 926

Якщо чинна влада допустить дефолт, то демонтаж країни буде суто технічним питанням

Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з Є С Іванна Климпуш-Цинцадзе у своєму відеоблозі.

«Вже навіть провали і зрадницька політика влади не вражає так, як те, що попри все їм через ЗМІ вдається задурманювати людям голови і напускати в очі туман. Буквально вчора КМІС оприлюднив своє нове дослідження. Як на мене, він просто показує картину абсурду суспільної думки в Україні. Вдумайтеся, 65% наших громадян вважає, що влада не впоралася із забезпеченням лікарень тестами. 70% громадян України вважає, що влада не впоралася із забезпеченням захисними засобами наших медиків. І одночасно 46% наших громадян вважає, що влада успішно бореться з коронавірусом. І ті самі 46% вважають, що нам не варто продовжувати співпрацю з МВФ», — сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона наголосила, що половину населення України новітні політики переконали в тому, що чорне — це біле.

Читайте також: «Антиколомойський» закон затягують до травня. Там гроші закінчаться і буде дефолт

«Людей переконують в тому, що дефолт — це прощення усіх боргів. Отак раз — і ти вже нікому нічого не винен. Такий собі екшн від творців „кінця епохи бідності“ і „зробимо їх разом“. Насправді під час дефолту людей чекає не телевізійне, а реальне зубожіння. Тому що це буде повернення до 90-х, які, слава Богу, багато хто не застав, а дехто, на жаль, забув», — зауважила Климпуш-Цинцадзе.

Депутат зазначила, що Коломойський зацікавлений збанкрутувати країну і потім скупити все за безцінь.

«От Коломойський добре пам’ятає, він зацікавлений збанкрутувати країну, а потім скуповувати її за безцінь. Він хоче повернення купонів. Так, долар тоді буде точно по 8, тільки 8 тисяч. І тоді ті, хто вивів мільярди з України, зможе купувати її оптом. І хай вас не тішить таке чарівне іноземне слово «емісія», якою вас обіцяють рятувати. Тому що емісія — це друкарський станок, і ми добре пам’ятаємо, як вона працює.

Це означає, що ціни будуть зростати зранку, в обід і ввечері. Що ми будемо змушені заплатити за хлібину купу грошей, яка буде більша, ніж та сама хлібина. І не треба гадати як то все буде. Тому що маємо живий реальний приклад із нашого недавнього минулого. Пригадуєте таке слово — «квадрильйон»? Так от, в Україні 1996 році дохідна частина бюджету становила 2 квадрильйони 390 трильйонів карбованців. Ціни з 1991 по 1996 рік в Україні зросли в 95 тисяч разів, а долар коштував 176 тис купонокарбованців. Так от, якщо такий сценарій влада буде реалізовувати, то насправді демонтаж країни залишиться вже суто технічним питанням", — додала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Схожі новини