Передплата 2024 «Добра кухня»

Начальника львівської виправної колонії спіймали на хабарі

  • 15.04.2020, 13:55
  • 2 797

Слідчі ДБР та СБУ викрили на хабарі 12 тис. грн начальника відділення Личаківської виправної колонії №30 у Львові. За гроші 35-річний тюремник обіцяв вирішити питання умовно-дострокового звільнення засудженого, який відбуває покарання в колонії

Про це повідомляє Zaxid.net.

Затримали посадовця вранці у середу, 15 квітня, недалеко від місця роботи, коли він отримував третій транш із цієї суми у розмірі 2 тис. грн. Загалом за свою послугу вимагав понад 20 тис. грн.

Як повідомила прокурорка Львівщини Ірина Діденко, за такі гроші посадовець колонії обіцяв посприяти у тому, щоб спостережна комісія ухвалила позитивне рішення стосовно засудженого, який нібито сумлінною поведінкою довів своє виправлення, а тому заслуговує на дострокове звільнення з в’язниці.

Читайте також: На хабарі попався керівник однієї із найбільших шахт Львівщини

Посадовця колонії затримали «на гарячому» на вул. Тунельній поблизу місця роботи вранці у середу, 15 квітня, близько 8:30, коли він отримував третій «транш» хабара — 2 тис. грн. За версією слідства, перед тим він вже отримав 2 і 8 тис. грн, а загалом вимагав понад 20 тис. грн.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 368 К К України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Невдовзі підозрюваному у хабарництві суд обере міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, 11 березня працівники НАБУ затримали на хабарі 1 тис. доларів начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, генерал-майора внутрішньої служби, депутата Львівської облради Михайла Дзюдзя. Згодом суд обрав для нього міру запобіжного заходу — заставу у розмірі 630 тис. грн

Схожі новини