Передплата 2024 ВЗ

На COVID-19 захворів шахтар

  • 14.04.2020, 17:50
  • 5 595

При цьому тиждень тому шахти у Червонограді зняли з карантину і вони працюють…

До Львівської інфекційної лікарні привезли ще одного паціента з Червонограда. Це шахтар 1984 року народження (працював у 10 шахті). Експрес-тест підтвердив у чоловіка COVID-19. Як «ВЗ» повідомляв, першим, у кого діагностували коронавірус у Червонограді, був 42-річний священник УГКЦ, який зараз перебуває у Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні на лікуванні. Лікарі кажуть, що стан його задовільний.

— Обстежуємо усіх, хто був у близькому контакті з отцем, — повідомляє Анна Ярмола, директор Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Червонограда. — Наразі обстежили понад двадцять осіб, у всіх негативний тест, але просимо усіх, хто контактував з отцем, перебувати вдома на самоізоляції під контролем у сімейного лікаря. Хлопець-шахтар, у якого діагностували COVID-19, не контактував з отцем, що захворів.

Анна Петрівна зазначає, що недоцільно було відкривати шахти у Червонограді. Нагадаємо, від початку карантину, з 18 березня, ДП «Львіввугілля» зупинило роботу шахт (підприємство працювало у режимі «підтримки життєдіяльності»), але тиждень тому шахти чомусь вирішили відкрити, хоча карантину ніхто не скасовував!

Лікар-пульмонолог, доцент кафедри пульмонології Львівського медінституту Анатолій Невзгода розповів кореспонденту «ВЗ», що саме шахтарі — у зоні особливого ризику через постійне дихання забрудненим повітрям. Шахтарі мають хронічні ураження легень, силікози — це професійні недуги. Тому шахтарський Червоноград — зона особливої уваги.

Крім того, Анна Ярмола заявила, що протестували усіх шахтарів 10-ї шахти — нереально, місто не має стільки експрес-тестів. Як стало відомо «ВЗ» з компетентних джерел, усього на шести шахтах Червонограда і Сокаля зайнято 7 тисяч працівників, а експерс-тестів наразі є всього дві тисячі.

На момент написання матеріалу стало відомо, ща у Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні помер 71-річний чоловік, у якого підозрювали COVID-19.

Джерела «ВЗ» стверджують, що станом на вівторок у шахтарському місті виявлено вже четверо осіб з підозрою на COVID-19, правда, не підтвердженою ПЛР-тестуванням.

Схожі новини