Передплата 2024 ВЗ

Звільнили головного лікаря КНП «Центральна міська лікарня Борислава»

Віталія Головчака покарали через виявлені порушення чи через те, що не виконував забаганки мерії?

Сталося це після недавньої перевірки медзакладу, внаслідок якої виявлено низку зловживань та порушень умов контракту з керівником. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Борислава Ігор Яворський, зауваживши, що саме недоліки стали підставою для позбавлення пана Головчака керівної посади.

До критики на адресу колишнього головного лікаря, додав і той факт, що лікарня виявилась неготовою до коронавірусних викликів.

А яка з українських лікарень готова? Саме це дало привід користувачам соцмереж гостро оцінювати те, що сталося. Люди насміхаються з того, що Бориславська лікарня свого часу закупила дев’ять костюмів хімічного захисту, які планують використати в умовах пандемії. Костюми ці — армійські, ще з радянської епохи.

А що каже сам Віталій Головчак, як він пояснює власне звільнення? У розмові розповів, що взяв паузу, аби оговтатись, обдумати неприємну для себе подію. Але знає точно: своє звільнення оскаржить в суді. Підтвердив, що звільнення чекав давно, бо мав натягнуті стосунки з міською радою, яка воліла на посаді головлікаря мати «слухняну» людину. Свого часу пішов проти волі міського голови, коли той перед початком медичної реформи у первинній ланці вимагав великих скорочень персоналу.

Що стосується захисних костюмів радянського зразка, то купили те, що на той час можна було дістати. Інших в Україні не було. До речі, такі ж костюми придбали для Дрогобицької міської лікарні та поліклініки, Трускавецької та Стебницької лікарень.

м. Борислав

Схожі новини

Читайте також

26.01.2024

Ніхто в Бориславі такого укриття не має

Історія ця почалась ще торік. Ставши переможцем оголошеного Благодійним фондом «Посмішка ЮА» конкурсу за правилами проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації для задоволення основних потреб та потреб захисту постраждалих від конфлікту та переміщених дітей і їхніх сімей в Україні» Бориславський ЗЗСО № 3 єдиний на Дрогобиччині отримав фінансування на проведення комплексного ремонту свого укриття. Орієнтовна вартість проєкту — 1 млн 800 тис. грн