Передплата 2024 ВЗ

"Маю право на помилку". Слуги влаштували флешмоб біля трибуни парламенту

На думку пропрезидентських депутатів, правом на помилку відрізняються прогресивні системи освіти від інших

Сьогодні під час позачергового засідання Верховної Ради група народних депутатів від пропрезидентської партії «Слуга народу» влаштувала флешмоб під гаслом «Маю право на помилку».

Вони одягли заздалегідь виготовлені футболки з відповідним принтом, а Сергій Бабак виголосив цілу промову на захист педагогів, які під час онлайн уроків, розпочатих через карантин, допустили серйозні огріхи у викладанні тих чи інших предметів.

Бабак пояснює це тим, що, мовляв, «проект готувався дуже швидко, буквально з коліс, перші уроки, які вийшли на екрани в понеділок, вночі ще монтувались. А вчителі ніколи раніше не працювали під камерами для мільйонної аудиторії».

Отож, на думку нардепа від «СН», даремно «суспільство, соціальні мережі, політики і навіть їх колеги почали висміювати и цькувати, такий собі „суспільний булінг“ вчителів».

«Ми всі маємо права. Право на вільне волевиявлення, право на свободу слова, право на життя та багато інших прав, але, на превеликий жаль, не маємо права на … помилку!», — заявив Сергій Бабак.

Правда, він забув згадати, що окрім вчителів, на онлайн-уроках засвітилися і окремі народні депутати від його ж фракції, а також «перша леді» — Олена Зеленська. Не кажучи вже про те, що для дистанційної освіти дивним чином обрали, здебільшого, телеканали, які належать куму Путіна Вікторові Медведчуку, з їхнім відверто проросійським контентом, участю музичних колективів, які вважають за можливе гастролювати в країні-агресорі.

Тож «помилки», про які розповідають тепер «слуги», виправдовуючи їх поквапливістю і відсутністю досвіду, — радше, наслідок бажання зайвого піару з використанням ресурсу, призначеного для зовні корисної, просвітницької мети.

Право на помилку мають усі. Окрім тих, хто ухвалює в цій країні закони, бо від їхніх помилок потерпають усі.

Зрештою, хіба діти, складаючи ЗНО, матимуть право на помилку, чи виправдаються «помилками» педагогів під час абияк організованого дистанційного навчання?

Схожі новини