Передплата 2024 ВЗ

"Це спроба переписати нашу історію". Народні депутати від Львівщини стали на захист Тетяни Чорновол (документ)

Народні обранці від Львівщини ухвалили заяву, в якій засудили спроби переслідувань учасників Революції Гідності, зокрема Тетяни Чорновол

У документі, зокрема, йдеться про те, що «посилення політичних репресій, які провокують суспільно-політичну напругу та роз'єднують суспільство — це російський сценарій хаосу та послаблення України. Росія не змогла досягти своїх цілей по поглинанню та знищенню України, тому сьогодні намагається завершити свої плани через своїх відвертих агентів, зокрема екс-адвоката Януковича Бабікова, який сьогодні є першим заступником директора ДБР».

Парламентарі від Львівщини особливо наголосили на тому, що «кримінальна справа проти активної учасниці Революції Гідності, колишнього народного депутата України Тетяни Чорновол через її нібито причетність до вбивств на Майдані — це спроба переписати нашу історію, дискредитувати наші цінності і наші перемоги. Це черговий доказ реваншу антимайдану в Україні».

Депутати міжфракційного об'єднання «Львівщина» вимагають звільнити з Державного бюро розслідувань екс-адвоката Януковича Бабікова, припинити політичне переслідування патріотів, активістів, волонтерів та військових.

Схожі новини