Передплата 2024 «Добра кухня»

Друга хвиля пандемії COVID-2019 пройде у листопаді - китайський вчений

  • 13.04.2020, 13:32
  • 637

На переконання китайського медика, пандемія коронавірусу триватиме до наступного року.

Друга хвиля пандемії коронавірусу пройде у листопаді 2020 року, проте вона буде значно слабшою.

Про це в інтерв’ю Caixinglobal заявив директор інфекційного відділення лікарні «Хуашань» в Шанхаї, глава експертної групи з лікування Covid-19 Чжан Веньхун, передає УНІАН.

На його думку, пандемія навряд чи закінчиться до літа. На переконання медика, вона триватиме до наступного року.

«Очікуємо, що наступна хвиля епідемії корона вірусу може розпочатися приблизно в листопаді», — сказав Чжан Веньхун.

Читайте також: У Китаї виявлено рекордну за шість тижнів кількість нових випадків коронавірусу

Епідеміолог додав, що наразі пандемія досягла критичної стадії. У Європі та США контролюють кількість захворювання, однак в Африці, Південній Америці та Індії, де економіка менш розвинена, а медичні ресурси недостатні, нові випадки зростають експоненціально, що приносить велику невизначеність у глобальній боротьбі з епідемією.

Веньхун також сказав, що незважаючи на ризик завезення і розповсюдження зараження з інших країн, ймовірність нової масштабної хвилі спалаху досить мала. Він пояснив це тим, що в Китаї застосовують дуже жорсткі профілактичні заходи.

«На першому етапі нам потрібно підтримувати наші досягнення в боротьбі з епідеміями. Компанії, які відновили свою діяльність, повинні забезпечити дотримання соціальної дистанції їхніми працівниками. Люди повинні носити маски у громадських місцях та часто мити руки. Під час їжі люди повинні уникати спільного використання страв», — зауважив медик.

Схожі новини