Передплата 2024 «Добра кухня»

Затримали прикордонника, який сприяв вивезенню масок за кордон

У Закарпатській області попередили спробу незаконного вивезення з країни партії товарів протиепідемічного призначення, заборонених до експорту

За попередніми даними, інспектор відділу прикордонної служби «Ужгород» Чопського прикордонного загону налагодив механізм одержання грошей за нелегальне переправлення за кордон протиепідемічної продукції — двох ящиків медичних масок. поза пунктами пропуску через державний кордон України до Угорщини. Про це інформує ДБР.

Крім того, оперативники СБУ задокументували факт вимагання посадовцем від місцевого жителя 3 тисяч доларів. За вказану суму прикордонник «гарантував» чоловіку сприяння у переміщенні до однієї з європейських країн поза встановленими пунктами контролю 11 тисяч захисних масок на понад пів мільйона гривень.

Правоохоронці затримали інспектора Держприкордонслужби під час передачі першої частини неправомірної вигоди у сумі 800 доларів.

У межах відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії. Встановлюються всі обставини правопорушення та пошуки осіб, причетних до протиправної діяльності.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Схожі новини