Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Столичні полісмени запевняють, що мали право застосовувати силу проти "дівчини, яка вийшла в аптеку"

  • 11.04.2020, 19:55
  • 23.6K

У Печерському управлінні Національної поліції Києва розповіли свою версію затримання киянки Олександри Навроцької в Лабораторному провулку столиці нібито за "порушення правил карантину"

Правоохоронці стверджують, що дівчина була учасницею мітингу проти будівництва і не підпорядковувалася їм, повідомляє OBOZREVATEL.

Що каже затримана Олександра Навроцька

За словами Олександри, поліція її затримала за «порушення карантину» у зв'язку з коронавірусом. На опублікованому відео у Facеbook видно, що дівчина веде зйомку того, що відбувається біля будівництва на іншому боці вулиці. Там протестують кілька людей, а поліція починає їх хапати.

У цей самий час поліцейські кидаються у бік дівчини з криками «кидай телефон».

Читайте також: На вихідних поліція і Нацгвардія посилять патрулювання громадських місць

Дівчина стверджує, що всього лише вийшла в аптеку, була в масці, мала при собі документи, тобто дотримувалася карантинних заходів. Але побачивши, що її сусіди протестують проти забудови, перейшла на інший бік вулиці і почала знімати.

Під час затримання їй викручували руки, вона кілька разів втрачала свідомість. Навроцька навіть виклала медичну довідку про те, що їй завдано тілесних ушкоджень.

Що каже поліція

У Печерському відділенні поліції Києва, куди доправили 8 квітня сімох людей, зокрема й Олександру Навроцьку, відповіли, що дівчина брала участь у мітингу проти забудови.

«Одна з учасниць розповсюдила відео в мережі Інтернет про те, що вона нібито йшла в аптеку, коли її незаконно затримали правоохоронці. Насправді громадянка була учасницею мітингу і не виконувала законні вимоги поліції», — офіційно повідомили правоохоронці.

«Якщо хтось вважає, що йому завдано побоїв поліцейськими, то він має право звернутися до відповідних органів із заявою. Це ДБР і прокуратура», — сказала прессекретарка Печерського управління Нацполіції у Києві Оксана Тищенко.

Схожі новини