Передплата 2024 «Добрий господар»

Церкву у Червонограді продезінфікували і зачинили на карантин

  • 11.04.2020, 18:34
  • 1 136

Цей випадок трапився у м. Червоноград Львівської області, де у 42-річного священника (капелана) церкви Пресвятої Богородиці-Володарки України (УГКЦ) ПЛР-тест підтвердив коронавірусну інфекцію.

Священник вже кілька днів перебуває у Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні.

За інформацією «ВЗ», отець занедужав два тижні тому. У минулі вихідні вже службу не правив. Припускають, що заразився від когось з парафіян.

Як повідомила кореспонденту «ВЗ» головний епідеміолог області Наталія Тімко, це перший священник, який потрапив в інфекційну лікарню, але дивного нічого немає, адже священники належать до групи ризику через чисельні контакти з людьми. Отець, який зараз госпіталізований з Червонограда, у стабільному неважкому стані.

На самоізоляції перебувають родина священника, а також інші отці, які контактували у храмі. Церкву продезінфікували і зачинили на карантин.

Директор комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Червонограда Анна Ярмола в розмові з кореспондентом «ВЗ» застерігає усіх не йти у храми у святкові дні.

— Ми усі християни, віримо у Бога, — каже лікар, — завтра Великдень у римо-католиків, Вербна неділя у греко-католиків та православних християн. Хочу достукатися до усіх, щоб молилися вдома. Розумію, що хочеться до церкви у таке велике свято, але варто залишитися вдома для того, щоб уберегти себе, своїх рідних і близьких, щоб мали ми усі змогу наступного року у такому ж складі зустріти Великодні свята. Потрібно цього року помолитися вдома, дивлячись Службу Божу он-лайн.

Максимально слід уберегтися, щоб захворювання не поширювалося.

Схожі новини