Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ДБР під час обшуків у Чорновол вилучило у неї зброю

  • 10.04.2020, 16:13
  • 1 141

«Друга зброя – це мій військовий автомат «5-45». Це дуже важлива для мене річ, сакральна. Він добутий у бою», - розповіла Чорновол

Колишня народна депутатка і журналістка Тетяна Чорновол розповіла, що саме під час обшуку ДБР в неї вилучили силовики. За словами Чорновол, у неї вилучили одяг, який вона носила під час Революції гідності, а саме 18 лютого 2014 року, мобільний телефон і зброю. Про це повідомляє «Главком».

«Вилучили мій „майданівський“ одяг, мою нагородну зброю — хоча не мали права цього робити, та мій мобільний телефон. Одяг і зброю я сама віддала, телефон віддавати не хотіла. Запитую: „Ви говорите, що я вчинила злочин 18 лютого 2014 року, а ця модель „Самсунгу“ з’явилася тільки два роки тому. Для чого вам мій телефон?“. Мені вдалося врятувати сімку», — розповіла колишня депутатка.

Читайте також: ДБР повідомило Чорновол про підозру у вбивстві

«Що стосується одягу, ситуація наступна. У матеріалах справи є дуже багато відео від 18 лютого 2014 року, на якому зафіксовано мене біля офісу Партії регіонів. Якщо я скажу, що то не я, одяг стане доказом на користь слідства. Але ж я і так не відмовляюся від того, що на відео я, я розповідала у кількох інтерв’ю, що була тоді на Липській», — додала Чоновол.

Також Чорновол уточнила щодо нагородної зброї, яку в неї вилучили під час обшуку: «У мене дві одиниці нагородної зброї. Перша — це „Форд 9“, маленький пістолет. Я була ним нагороджена одразу після Майдану. Я тоді часто їздила на фронт і добивалась того, щоб мати якусь зброю. Спершу, коли отримала „Форд“, я засмутилась, бо це справді дуже маленький пістолет. Але пізніше я була вдячна, що отримала саме його: він компактний, можна покласти у сумку, взяти в машину. У багатьох ризикованих моментах в житті він був зі мною, але, на щастя, застосовувати не доводилося. Друга зброя — це мій військовий автомат „5−45“. Це дуже важлива для мене річ, сакральна. Він добутий у бою».

Схожі новини