Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нардеп Синютка запропонував 6 кроків для порятунку економіки

  • 10.04.2020, 11:02
  • 518

Економіка України перебуває в очікуванні важкої економічної кризи. Карантин тільки прискорив економічне падіння, яке почалося ще з кінця 2019 року.

Для її подолання потрібно, щоб уряд негайно запропонував план порятунку. Про це заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка в ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» на Еспресо.TV.

Він запропонував Уряду 6 найбільш важливих кроків, які потрібно впроваджувати якомога швидше. «Потрібно підтримати малий бізнес, самозайнятих людей. Наприклад, в Польщі на це виділили 100 млрд злотих. На це ми сподіваємося отримати кошти від МВФ. Саме тому, так званий, „антиколомойський“ банківський закон треба приймати терміново, щоб якомога швидше отримати ці кошти» — наголосив депутат.

«По-друге, потрібно допомогти сільському товаровиробнику, дрібному і середньому, адже надходить посівна кампанія. Якщо ми зараз не інвестуємо в сільське господарство, то завтра не отримаємо врожаю. Третім кроком має стати впровадження податку на виведений капітал, тому що податок на прибуток висмоктує додаткові кошти з бізнесу, а йому потрібні податкові канікули» — зазначив Олег Синютка.

За його словами, наступними двома кроками повинна стати підтримка вітчизняних товаровиробників, а також експортерів, адже вони забезпечать надходження валюти, що зміцнить гривню. «І одним із найважливіших кроків має стати започаткування великих інфраструктурних проектів, що дозволить перезапустити низку галузей економіки і дасть нові робочі місця» — переконаний депутат.

Схожі новини