Передплата 2024 «Добрий господар»

Поліцейська держава? Більше 50 тисяч українців, які повинні бути на самоізоляції, внесені до бази МВС - глава Нацполіції

  • 09.04.2020, 19:58
  • 815

Зараз приймаються рішення про примусову обсервацію всіх громадян, які заїжджають на територію України

Поліція контролює місця перебування українців, які перебувають на самоізоляції, повідомив глава Національної поліції Ігор Клименко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, передає Главком.

Зараз поліцейські забезпечують охорону 74 закладів — і медичних, і місць обсервації.

За словами Клименка, проблеми, які спочатку були з обсервацією людей, які повернулися з-за кордону, були викликані неналежною організацією. «Тоді постанова Кабміну була тільки прийнята, людям ще не встигли нічого пояснити, поліція пояснювала вже по ходу», — сказав Клименко.

Він підкреслив, що всі втікачі з місць обсервації, яких було небагато, туди повернуті.

«Зараз приймаються рішення про примусову обсервацію всіх громадян, які заїжджають на територію України», — сказав глава Нацполіції.

Він повідомив, що всього в Україні визначені понад 250 місць обсервації. «Зараз визначаються місця примусової обсервації для громадян, які повертаються з-за кордону», — сказав Клименко.

За словами Клименка, зараз в Україну повертається вже набагато менша кількість людей, ніж на початку карантину, коли тільки за добу прибувало в країну 24−26 тис. українців та іноземців.

«На прикордонному контролі у цих людей відбирали згоду на 14-денну самоізоляцію, їхні дані вносилися в інформаційний портал Нацполіції. На сьогодні більше 50 тисяч осіб знаходяться в цій базі даних. Тобто кожен поліцейський за допомогою планшета може перевірити кожного громадянина, чи знаходиться він у тому місці, яке вказав в інформаційному повідомленні», — розповів глава Нацполіції.

При цьому він звернув увагу, що поліцейські по телефону спілкуються з українцями на самоізоляції, пояснюючи необхідність таких заходів заради збереження їхнього власного здоров'я і здоров'я оточуючих. «Зараз набагато легше (переконати в необхідності самоізоляції. — ред.), уже є розуміння ситуації і в усьому світі, і в Україні. Більшість громадян розуміє, що ця біда вже на нашій території», — підсумував Клименко.

Схожі новини