Передплата 2024 ВЗ

Стало відомо про причетність Баканова до гучного кримінального розслідування

  • 09.04.2020, 19:34
  • 1 554

Дві фірми дружини нинішнього глави Служби безпеки України Івана Баканова Оксани Лазаренко фігурували у кримінальній справі, що стосується виведення Богуславської і Дибинецьких ГЕС у приватну власність.

Про це свідчить постанова Солом'янського райсуду Києва від 8 червня 2011 року, інформує Обозреватель.

За деяким даними, безпосередньо сам Баканов також був фігурантом розслідування кримінальної справи № 637 про розкрадання 3,8 млн грн підконтрольними йому компаніями «Енерготек» і «Екоінвест» (за ч.5 ст. 191 КК України). Розслідував цю справу слідчий відділ ГУ СБУ в Києві та Київській області.

До виведення Богуславської і Дибинецьких ГЕС нібито причетний колишній партнер Баканова Олександр Бєляєв, дружина якого — Світлана Бєляєва — керувала компанією «Екоінвест».

Як стверджували слідчі, саме «Екоінвесту» чиновники Київобленерго за домовленістю зі співробітниками ФДМУ в подальшому продали устаткування ГЕС.

«Афера» тривала з 2008 до 2010 року. І крім крадіжки майна, також за інформацією слідства, в цей час була незаконно продана електроенергія, вироблена двома ГЕС, на суму 2,6 млн гривень.

Надалі кримінальну справу № 637 від СБУ нібито було передано в МВС для закриття. Джерела стверджують, що так і сталося — тепер справу «поховано» в Кагарлицькому районному відділі Нацполіції в Київській області.

Схожі новини