Передплата 2024 «Добра кухня»

До 15 травня: Єврокомісія пропонує продовжити обмеження на в'їзд в ЄС

  • 09.04.2020, 12:12
  • 612

Європейська комісія запропонувала продовжити тимчасове обмеження для громадян третіх країн на несуттєві поїздки в країни Європейського союзу і Шенгенської зони до 15 травня.

Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться в заяві на сайті ЄК.

«Досвід держав-членів та інших країн показує, що заходи, що застосовуються для боротьби з поширенням вірусу, вимагають понад 30 днів, щоб бути ефективними. Комісія закликає до скоординованого підходу до продовження, оскільки дії на зовнішніх кордонах можуть бути ефективними тільки в тому випадку, якщо вони здійснюються усіма країнами ЄС і Шенгенської зони на всіх кордонах, з однаковою датою закінчення і однаковим чином», — йдеться в заяві.

Обмеження на поїздки, а також пропозиція на його продовження поширюється на «зону ЄС +», яка включає в себе всі держави-члени Шенгенської зони (включаючи Болгарію, Хорватію, Кіпр і Румунію) і 4 Шенгенських асоційованих держави (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія) — загалом 30 країн.

Читайте також: П'ять тонн дезінфектора: до Італії вилетів український літак із гуманітарною допомогою

В Єврокомісії відзначили, що оцінка поточної ситуації вказує на триваюче зростання числа нових випадків захворювання і смертей в ЄС, а також на розвиток пандемії за межами ЄС, в тому числі в країнах, з яких мільйони людей зазвичай приїжджають в ЄС щороку.

«У цьому контексті продовження обмеження на поїздки необхідно для зниження ризику подальшого поширення захворювання», — йдеться в заяві.

Схожі новини