Передплата 2024 ВЗ

На роботу – лише за перепусткою з «мокрою» печаткою

Без цього документа у громадський транспорт не пустять

Із 6 квітня у Львові весь громадський транспорт перейшов у режим спецпере­везень. Поїхати на роботу чи у термінових справах можна лише, якщо маєш посвідчен­ня й спеціальну перепустку з місця роботи, з «мокрою» печаткою і підписом. Таке рішення ухвалила міська комісія з питань надзвичай­них ситуацій — на підставі постанови Кабміну № 255 від 2 квітня 2020 року.

ЯК розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-кому­нального господарства Іри­на Маруняк, визначено перелік категорій працівників, які мають право на проїзд у маршрутках та електротранспорті. «Це пра­цівники сфер, які забезпечують життєдіяльність міста. Зокре­ма працівники медичних уста­нов, продуктових магазинів, банків, сфери енерго- і водоза­безпечення, працівники соціаль­них служб, прокуратури, сфери оборони і правопорядку, — наго­лосила чиновниця. — Водії і па­сажири спецтранспорту повинні бути у засобах особистого за­хисту. У спецтранспорті повинні перевозити лише сидячих паса­жирів».

За її словами, у транспор­ті поліція перевірятиме, чи па­сажир має довідку з місця ро­боти. Не маєш документа — геть з трамвая! «Відповідальність за наявність довідки несе паса­жир, — каже пані Ірина. — Штраф за порушення умов карантину — від 17 до 34 тисяч гривень».

А тим часом…

Журналісти можуть їзди­ти у громадському транспорті, оскільки забезпечують життєді­яльність міста, доносячи необ­хідну мешканцям інформацію. Тільки зі собою журналістам не­обхідно мати посвідчення й до­відку з місця роботи. Про це по­відомила заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Іри­на Маруняк.

Також заступниця мера реко­мендувала звертатися на Гарячу лінію міста, на номер 15−80, — за роз’ясненнями про те, хто може їздити громадським транспор­том під час карантину.

Схожі новини