Передплата 2024 «Добрий господар»

«А най го качка копне в задницю за дорогу таку полядвицю...»

Від завданих ножових поранень помер лідер гурту «Лесик Band» Олександр Дацюк

Увечері у вівторок, 7 квітня, на зупинці громадського транспорту на вулиці Героїв УПА у Львові невідомий за­вдав двох ножових ударів 56-річному музикантові, лідеру гурту «Лесик Band» Олександрові «Лесику» Дацюку. Від отриманих ран у ділянку серця музикант помер у лікарні.

ПРО ЗАГИБЕЛЬ МУЗИ­КАНТА повідомила, зо­крема, його донька Христина Дацюк: «Трагічно помер наш тато Лесик Да­цюк. Від руки якогось покидь­ка. У зв’язку з карантином ми, звісно, не будемо робити пишного прощання».

За словами речниці полі­ції Львівщини Світлани До­бровольської, трагедія тра­пилася близько 9-ї вечора на зупинці громадського тран­спорту на вулиці Героїв УПА, 76. Невідомий чоловік напав на Олександра Дацюка, за­вдавши йому поранень но­жем. Про інцидент у поліцію повідомив перехожий, який став свідком події. Непода­лік цього місця поліцейські затримали 67-річного без­притульного з ножем, якого підозрюють у вбивстві Олек­сандра Дацюка. Особу напад­ника поліцейським детально описав очевидець події, зо­крема, повідомивши, що ра­ніше бачив його, і той завжди виглядав дуже занедбаним.

За попередньою версією поліції, між чоловіками стався конфлікт. Точні мотиви злочи­ну наразі не відомі — затрима­ний безхатченко не дає пока­зів. Відомо, що цей 67-річний чоловік уже раніше був дві­чі судимий за незаконне збе­рігання зброї та грабіж. У мо­мент затримання перебував у нетверезому стані.

Пораненого Олександра Дацюка довезли живим до лі­карні, однак, на жаль, вряту­вати його не вдалося. За да­ними лікарів, у нього було подвійне проникаюче пора­нення в груди з пошкоджен­ням серця. Після проведеної операції лідера гурту «Лесик Band» перевели у реаніма­цію, однак близько першої ночі 8 квітня його серце зупи­нилося.

Олександр Дацюк наро­дився та навчався у Льво­ві, де закінчив училище куль­тури по класу диригент хору. На початках працював у бу­динках культури, в різних во­кально-інструментальних ко­лективах.

Український рок-гурт «Ле­сик Band» заснували 1990 року, випустили чимало пі­сень найрізноманітніших жанрів. Загалом гурт «Ле­сик Band» випустив сім му­зичних альбомів. Відтоді і до сьогодні їхніми найвідоміши­ми піснями вважають «Гуля­ли», «Горбатий», «Кошмар­ний сон», «Цигейкова шуба», «Рекет», «Журавлина полу­чка» тощо. Ці пісні наспівува­ли так часто, що дехто навіть вважав їх народними.

Схожі новини