Передплата 2024 ВЗ

Кабмін планує заборонити українцям виїжджати за кордон

  • 08.04.2020, 17:15
  • 1 398

Кабінет міністрів пропонує тимчасово заборонити проїзд на територію України іноземних громадян із країн, де зареєстровані особливо небезпечні інфекційні хвороби, а також заборонити виїзд українців за кордон

Про це повідомляє Українська правда.

«Кабмін пропонує парламенту в разі оголошення карантину надати уряду право тимчасово обмежувати або забороняти проїзд на територію України іноземних громадян і транспортних засобів із країн, де зареєстровані особливо небезпечні інфекційні хвороби, а також забороняти виїзд громадян України за кордон».

Також передбачається, що люди, які мають підозру на інфекційну хворобу або мали контакти з хворими, надаватимуть «інформовану згоду на проведення протиепідемічних або профілактичних заходів», зокрема, згоду на самоізоляцію або ізоляцію.

Читайте також: Повна ізоляція: кордони Євросоюзу планують закрити на 2 роки

Законопроєкт визначає, що пропуск через держкордон осіб, які були у країнах або регіонах, де вирує небезпечна інфекція, вважати такими, які мали контакт із хворим, і після перетину кордону їх будуть скеровувати до спеціалізованих закладів.

Водночас цей пункт має виключення. Зокрема, це не стосується: співробітників дипломатичних і консульських установ, представників офіційних місій, представників організацій, акредитованих в Україні та членів їхніх родин, водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажу повітряних і морських суден, членів локомотивних бригад, якщо немає підстав вважати, що вони мали контакт з особою, хворою на особливо небезпечну інфекційну хворобу.

Особи, які порушують карантин, нестимуть відповідальність відповідно до закону.

Схожі новини