Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Держдеп США вніс «Російський імперський рух» у список терористичних організацій 

Майк Помпео зазначив, що російський ультранаціоналістичний рух готував теракти

Державний департамент США вніс угруповання «Російський імперський рух» до списку терористичних організацій та запровадили відповідні санкції проти нього та його очільників через здійснення підготовки до терактів.

Про це йдеться у заяві державного секретаря США Майка Помпео, яка опублікована на сайті Держдепу, — повідомляє Главком.

«Запроваджені урядом США заходи мають на меті позбавити цих терористів необхідних їм ресурсів для підготовки до вчинення атак», — наголосив глава Державного департаменту.

Як заявив президент Трамп, «наша країна повинна одностайно засудити расизм, фанатизм та ідеологію, яка просуває домінування білої раси».

При цьому терористами визнані керівник і лідер угруповання Станіслав Воробйов, керівник воєнізованого крила під назвою «Імперський легіон» Денис Гарієв, а також координатор з питань зовнішніх зв'язків Микола Трущалов.

Держсекретар США підкреслив, що російське угруповання «брало участь у навчаннях щодо вчинення тероризму».

Помпео уточнив, що «Російський імперський рух» проводив навчання воєнізованого стилю для білих расистів і неонацистів у Європі, а також активно працював над об'єднанням подібних організацій у спільний фронт.

Як зауважив держсекретар США, це угруповання використовувало свої тренувальні бази в Санкт-Петербурзі для підготовки атак в лісах та містах, навчань із застосування тактичної зброї та проведення рукопашного бою.

Держсекретар США нагадав, що у 2016 році двоє шведських представників, які пройшли навчальний курс «Російського імперського руху», здійснили серію вибухів у Гетеборзі (Швеція), обравши для нападу притулок для біженців і кафе. За це їх засудили у Швеції.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень