Передплата 2024 «Добра кухня»

Климпуш-Цинцадзе вимагає оприлюднити директиви щодо координаційної ради з ОРДЛО

  • 07.04.2020, 17:15
  • 733

Президент Зеленський має оприлюднити директиви щодо підписання в Мінську рішення про створення так званої координаційної ради з представниками ОРДЛО

Про це заявила народний депутат із фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з Є С Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Пане Президенте, можливо я вас здивую, але в Україні існує законодавство, яке регламентує підписання міжнародних договорів та участь у заходах міжнародного характеру. Лише Президент, Прем’єр-міністр та Міністр закордонних справ можуть це здійснювати без спеціальних повноважень, затверджених директив, вказівок та техзавдання. Я вимагаю оприлюднення їх щодо підписання сумнозвісного протоколу в Мінську», — наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: «Ми вдруге врятували країну від дефолту», — Ірина Геращенко

«Ваш голова офісу може скільки завгодно розповідати, що створення Консультативної ради з бандитами ОРДЛО має декларативний характер і не передбачає настання правових наслідків, але це відверта брехня», — додала Климпуш-Цинцадзе.

Вона наголосила, що дії глави Офісу президента зашкодили позиції України і підкріпили тези російської пропаганди.

«Своїм вибриком ОПУ не лише обурив українське суспільство, а й здивував наших партнерів по нормандському формату, які, видно, не були поінформовані про створення цієї ради та, відповідно, відмовились від участі у її формуванні. Своїм вибриком ОПУ зруйнував головну ідею Мінської групи як місця перемовин України з агресором та підтвердив головні ідеологеми Москви щодо внутрішнього конфлікту в Україні», — підкреслила політик.

Іванна Климпуш-Цинцадзе звернулася до Зеленського із закликом усвідомити реальну ситуацію в країні.

«Я прошу, щоб ви нарешті зрозуміли прості речі:

  • У нас не громадянська війна.
  • Нам не треба платформи примирення імені Сівохо чи імені Єрмака.
  • У нас війна з РФ.
  • Нам не потрібен мир за будь-яку ціну.
  • Нам не потрібен мир на умовах агресора.
  • Нам не потрібен мир, щоби просто хтось одягнув на себе корону миротворця", — зазначила вона.

Схожі новини