Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лише три відсотки молодят у Львові перенесли реєстрацію шлюбу після карантину

Карантин неабияк вплинув на весілля у Львові.

У Львівському ДРАЦСі кажуть, що орієнтовно 3% майбутніх молодят переносять розписку на кращі часи — після карантину. Зараз у «Домі щастя» реєструють шлюби, заяви на які подані ще до карантину, — 12 березня 2020 року.

За період надзвичайних заходів у Львові зареєстрували 47 шлюбів. Нових заявників для розписки на травень-червень приймають за новими правилами. Молодята мають подати заяву через офіційний веб-портал юстиції. На Львівщині в період карантину через спеціальний веб-портал зареєстровано 95 охочих укласти шлюб. З них у Львові — 67.

Та для електронної реєстрації наречений і наречена повинні мати цифрові підписи. Якщо ж таких нема, можна прийти до ДРАЦСу, але перед тим, за день-два, зателефонувати і уточнити конкретну годину прийому. Це необхідно для того, щоб під дверима кабінету, де реєструють заяви, не збиралася чимала черга бажаючих створити сім’ю.

… Тиждень тому хітом соцмереж стали фото «карантинних» наречених зі Львова. Молодята, одягнені у маски, прогулювалися безлюдними вулицями центру міста, їм робили фотосесію. Дружки та гості молодят теж були у масках.

Як розповіла «ВЗ» керівниця центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Львів) Ірина Олива, зараз на церемонію розписки наречених в зал пускають не більше десяти гостей. Невдовзі заходи безпеки ще більше посилять — менше десяти гостей. Усі — у масках та рукавицях. На секунду-дві можна приспустити маску лише нареченим, які традиційно п'ють келих шампанського за щасливе подружнє життя. Через карантин церемонія розписки скорочена.

Карантин все ж вплинув і на одяг наречених. Якщо весільна сукня придбана заздалегідь, молоді приходять в ній чи у національних строях. А дехто приходить на розписку у буденному одязі. Мовляв, треба швидко отримати свідоцтво про шлюб і гайда із «Дому щастя».

Схожі новини