Передплата 2024 «Добра кухня»

Два нових апарати ШВЛ подарували Стебницькій міській лікарні

Стебницьку міську лікарню на Дрогобиччині  визнано базовою для прийому та лікування інфікованих у разі спалаху епідемії коронавірусу

Тут вже створено умови, якщо до цього дійде, для розміщення в інфекційному відділенні 35 хворих. Загалом же потужності лікарні дозволяють приймати до 200 хворих.

Умови, звісно ж, не досконалі. Але багато з необхідного вже є. Кожен день щось довозиться та доробляється, поповнюються запаси лікарні медикаментами.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень також не приїхав з порожніми руками, а привіз, як інформує кризовий медіацентр «Дрогобич», гуманітарну допомогу для роботи медиків в особливий період — 16 тис. медичних рукавиць, 860 масок-респіраторів, 400 бахіл, 50 костюмів біологічного захисту, 130 ендотрахіальних трубок, 70 клінічних термометрів та 20 вірусо-бактеріологічних фільтрів.

Того ж дня лікарню відвідали й інші гості — представники компанії «Greenville», яка свою підприємницьку діяльність починала у сусідньому зі Стебником Трускавцем, на чолі зі своїм керівником — Іваном Торським. Благодійники доставили до лікарні два нові ШВЛ-апарати. Тепер їх у Стебнику чотири.

Це не єдине, чим «Greenville» у ці дні допомагає регіональній медицині. Днем раніше компанія придбала захисні костюми для медперсоналу та виділила кошти на реконструкцію системи киснепроводу у КНП «Дрогобицька міська лікарня № 1».

Постійна увага до колективу базової лікарні, реальна допомога, яку отримують медичні працівники у ці тривожні дні, як заявив у розмові з нами начальник відлілу охорони здоров’я Дрогобицької міськради Володимир Чуба, — це найкращі ліки для тих, хто почувається не дуже впевненим і має страх перед майбутніми випробуваннями, якщо направду доведеться мати справу зі спалахом епідемії. У такий час для потреб Стебника буде «мобілізовано» всі апарати ШВЛ, які є в медичних закладах регіону — ще десять штук.

Схожі новини