Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Війна на Донбасі не закінчиться, поки в Росії два Путіни", - Клімкін

  • 05.04.2020, 14:33
  • 1 610

Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Україна не зможе нормалізувати відносини з країною-агресором Росією і закінчити війну, оскільки існує "два президенти РФ Путіни" – фізичний і колективний.

Водночас він переконаний, що президент Володимир Зеленський цього не розуміє і намагається домовитися про мир. Про це політик розповів в інтерв’ю з Яніною Соколовою, повідомляє Обозреватель.

«Він реально сподівається, що можлива нормалізація відносин. І по-іншому бачить Росію, не як екзистенційного ворога… Але ж нині існує два Путіни: фізичний, який обнуляє терміни, перезавантажується, і колективний», — сказав Клімкін.

За його словами, останній ще поділяється на два: перший — це російські еліти, а другий -самі росіяни, які, як і їхній лідер, сумують за СРСР.

Читайте також: Війна на Донбасі: бойовики 14 разів обстріляли українські позиції

«Він уособлює певного колективного народного Путіна — духовного правителя. І ця історія формується упродовж останніх 20 років», — пояснив Клімкін.

Крім цього, ексміністр закордонних справ вважає, що глава країни-агресора «хоче знищити Україну», тож про мир не може бути й мови.

«Поки ця Росія існує, у нас є ворог. Ми з ним можемо перебувати в стані війни, зокрема й гібридної. Але в стані класичного миру ми ніколи з ним не перебуватимемо. Тому що Путін хоче нас знищити, абсолютно щиро», — додав Клімкін.

Він підкреслив, що росіяни вважають цю війну «легімітизацією перезавантаження фізичного, другого і третього колективного Путіна».

Схожі новини