Передплата 2024 ВЗ

Троє друзів Зеленського: хто вміло маніпулює українським президентом

  • 04.04.2020, 18:35
  • 1 072

Найближчими помічниками президента Володимира Зеленського є Сергій Шефір, керівник Офісу президента Андрій Єрмак і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Про це сказав колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка в інтерв'ю «24 каналу», передає Gazeta.ua.

Він розповів, що на його відставку могли вплинути ці три особи. Сам президент про відставку з ним не говорив.

«Ми не говорили ні перед звільненням, ні вже після. А єдине, що публічно почув — причини моєї відставки. Коли публічно це прокоментував, здається у поїздці до Полтави, що нібито не справився, якщо не справився, то ти не маєш право обіймати місце», — сказав ексгенпрокурор.

Читайте також: Колишній Генпрокурор Рябошапка: «Підозра Порошенку — це юридичний „треш“, необгрунтований і незаконний»

За словами Рябошапки, є декілька причин відставки. Це падіння рейтингів, справа «Приватбанку», тиск проросійських і не лише осіб, яким були невигідні розкриття справ Майдану, вбивства Катерини Гандзюк та нападів на Сергія Стерненка.

Ще однією причиною він назвав боротьбу у кулуарах, в якій найближчі до президента люди хотіли призначити свою людину на місце генпрокурора.

«Найближчі помічники його — Сергій Шефір і керівник Офісу Андрій Єрмак. Наскільки знаю, також частий гість Офісу президента — міністр внутрішніх справ. Можна говорити, що це три ключові, найближчі особи, які формують світогляд президента на події, які відбуваються як в Україні, так і за її межами», — сказав Рябошапка.

Він вказав на «проблему любих друзів».

«Чим це закінчилося для Ющенка. Така сама проблема може існувати і в нового президента. Власне, історія з Єрмаком і може бути таким прикладом», — сказав Рябошапка.

Схожі новини