Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Партнер Коломойського тричі бігав в ОП перед голосуванням за "антиколомойський" закон

  • 03.04.2020, 17:55
  • 840

Бізнес-партнер олігарха Ігоря Коломойського Тимур Міндіч тричі відвідував Офіс президента напередодні голосування за "антиколомойський закон". Там він зустрічався з головою ОП Андрієм Єрмаком

Таку відповідь Міндіч надав журналістам програми «Схеми», інформують #Букви.

Журналістам вдалося зафіксувати, як Міндіч відвідував офіційне представництво президента 20, 23 і 27 березня.

Саме в цей період відбувалося обговорення і підготовка до голосування Верховною Радою законопроєкту, який робить неможливим повернення націоналізованих банків (зокрема ПриватБанку) колишнім власникам (зокрема Ігорю Коломойському) і ухвалення якого є вимогою Міжнародного валютного фонду для надання Україні фінансової допомоги.

На питання журналіста «Схем» Міндіч відповів, що його візит до Офісу президента обумовлений «недержавними» справами.

Читайте також: «Ухвалення „антиколомойського закону“ поверне довіру МВФ до України», — нардеп

Трохи пізніше він заявив, що його візит на Банкову пов’язаний з бажанням допомогти в боротьбі з поширенням коронавірусу.

«Я прийшов туди з приводу того, щоб допомогти і надати свою допомогу, як людина, як друг, як громадянин у зв’язку з коронавірусом. У мене є досвід організації доставки пакетів, продуктів і так далі», — сказав бізнесмен.

На відео з 7 хвилини:

Що стосується самого Єрмака, Міндіч сказав, що вони «друзі».

«Не вигадуйте», — сказав Міндіч журналісту «Схем», коли той запитав, чи лобіював він інтереси олігарха Коломойського в питанні «ПриватБанку», коли вів розмови з головою ОП.

Зі свого боку, Єрмак зв’язок з Міндічем не заперечив, розповівши, що вони знайомі кілька років, а також підтвердив, що бізнесмен дійсно хотів би допомогти в боротьбі з коронавірусом.

30 березня Парламент ухвалив за основу законопроєкт про внесення змін до банківського законодавства, які заборонять повернення націоналізованих банків їх ексвласникам.

Схожі новини