Передплата 2024 «Добрий господар»

До уваги українських олігархів: продається маєток «Хрещеного батька»

За розкішну резиденцію, де також знімали «Тілоохоронця», просять 125 мільйонів доларів

Знаменитий маєток у Беверлі Гіллз (Каліфорнія, США), де знімали сцени таких відомих кінофільмів, як «Хрещений батько» й «Тілоохоронець», виставлено на продаж. Коштує нівроку — 125 мільйонів доларів США. Утім, для найбагатших українських олігархів це далеко не захмарна сума…

Першим власником ши­карної нерухомості в Бе­верлі Гіллз був банкір Міл­тон Гетц, який оселився там 1927 року. Пізніше не­рухомість перейшла у власність медіа-магната Вільяма Рендольфа Гірста. А 1953 року три ночі у цьо­му маєтку провели майбут­ній президент США Джон Кеннеді і його дружина Жа­клін — під час їхнього медо­вого місяця.

У резиденції у середзем­номорському стилі, розта­шованій поблизу знамени­того бульвару Sunset, 18 спалень і 25 ванних кімнат. Арочні склепіння, вікна від підлоги до декорованої сте­лі, сад, наповнений твора­ми мистецтва… У маєтку є двоповерхова бібліотека, приватний кінотеатр, ніч­ний клуб у стилі арт-деко, більярдний зал, SPA-салон, тренажерний зал, тенісний корт і величезний басейн. А у ресторані на терасі можна нагодувати одночасно аж 400 гостей.

Утім, знаменитою цю віллу зробили не корти з ба­сейнами, а два кінофіль­ми, які там знімали. Саме у цьому маєтку було знято знамениту сцену з «Хреще­ного батька»: керівник кіно­студії, що відмовився дати роль хрещеникові Віто Кор­леоне, прокидається у ліжку з відрізаною головою коня зі своєї стайні… А через 20 років до цієї резиденції у Беверлі Гіллз потрапила знімальна група кіностріч­ки фільму «Тілоохоронець». Там облаштували будинок зіркової співачки Рейчел Меррон, яку зіграла неза­бутня Вітні Х’юстон.

На фото: У резиденції в середземноморському стилі, розташованій поблизу знаменитого бульвару Sunset, 18 спалень і 25 ванних кімнат.

Фото wikimapia.org

Схожі новини