Передплата 2024 ВЗ

Сільським бабцям і дідусям пропонували… сканувати QR-коди. Перелік потрібних телефонів

Після цього Львівська ОДА спам’яталася і опублікувала перелік потрібних телефонів у звичному форматі

Акурат на 1 квітня Львівська ОДА «ощасливила» мешканців Львівщини переліком телефонів «гарячих ліній», що діють у кожному населеному пункті для допомоги усім, хто цього зараз потребує. Однак ці телефони пропонувалося… зісканувати з QR-коду, розміщеному на офіційній сторінці ЛОДА у Фейсбуці.

«Нагадуємо, що в кожному районі області та місті обласного значення працюють гарячі лінії для людей, що опинилися в кризовій ситуації. Скануйте та отримуйте допомогу!» — йшлося в повідомленні. Отакої! Яким чином бабці та дідусі, наприклад, у глухому селі, зможуть сканувати ці QR-коди? Вони не те, що не знають, що це таке, а й часто і мобільного телефону не мають, не кажучи вже про смартфон!

Ясна річ, що такі прояви «держави у смартфоні» викликали обурення мешканців. «Та напишіть просто телефони ліній, щоб пенсіонери могли собі записати та вміли просто подзвонити. Вони що, вміють сканувати?» — пише Тамара Пугач.

Львівська ОДА, хоч і повільно, але все ж таки виправила ситуацію — уже у четвер, 2 квітня на сайті ЛОДА з’явилися телефони у звичайному для всіх людей форматі — у вигляді таблички. Тепер кожен мешканець області може собі переписати потрібні і користуватися.

Подаємо перелік цих телефонів:

Схожі новини