Передплата 2024 ВЗ

Дві хвилі хвороби: лікарка розповіла, як протікає коронавірус

  • 02.04.2020, 11:56
  • 14.3K

У людей із коронавірусом COVID-19 здебільшого спостерігається двохвильовий перебіг хвороби. Кілька перших днів тримається висока температура, тоді їм стає краще, а вже потім з'являється кашель, пневмонія.

Про це розповіла головна лікарка Олександрівської клінічної лікарні Києва Людмила Антоненко на своїй сторінці у Facebook. Вона відзначила, що до таких висновків дійшли завідувачки інфекційних відділень Людмила Мінова та Тетяна Гайнутдінова.

«У пацієнтів здебільшого спостерігається двохвильовий перебіг хвороби: спочатку підвищується температура тіла, що триває 2−3 доби, потім відбувається покращення стану до 4-х діб, після чого з’являється кашель, а пневмонія розвивається не раніше 5−7 доби захворювання», — підкреслила лікарка.

Читайте також: Скільки коштує лікування коронавірусу: лікарі назвали суму

«Хворих турбує сухий кашель, болі в горлі, виражений астено-вегетативний синдром. При рентгенографії не завжди наявні зміни, а на КТ легенів діагностується пневмонія. Частіше пневмонія двобічна, полісегментарна. Особлива група ризику — пацієнти з цукровим діабетом, гіпертонічною хворобою, надлишковою вагою», — додала вона.

Схожі новини