Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Не можуть прокурори і слідчі ДБР отримувати величезні зарплати, коли країна шукає гроші на лікарів" – Порошенко

  • 02.04.2020, 09:06
  • 439

Під час епідемії високі зарплати мають бути тільки у лікарів та військових. Не можуть силовики, прокурори, слідчі ДБР отримувати високі зарплати, коли не вистачає грошей на медицину.

Про це заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п"ятий Президент Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв"ю телеканалам «Прямий», «Еспресо» та «5 канал». Він розкритикував зміни до бюджету, які підготував уряд.

«Саме ми внесли пропозицію — опозиційні фракції включно з „Європейською Солідарністю“, щоб ми обмежили заробітні плати, які собі попризначали новоявлені „нові обличчя“ в уряді, новоявлені „нові обличчя“ у корпоративному секторі економіки, у державних підприємствах, у спостережних радах. Вони собі повиписували сотні тисяч, якщо не мільйонні зарплати. Ми сказали „ні“. Максимум — десять мінімальних зарплат. Це 47 тисяч, і так висока заробітна плата, не збідніють. Хоча б на час дії коронавірусу», — переконаний Порошенко.

«Вони прийняли це рішення в проекті бюджету — що стосується державних службовців. А всіх цих прокурорів, слідчих ДБР, інших чиновників, які називаються державними службовцями — їм зарплати залишили. Ми сказали — так не пройде», — наголосив Порошенко.

Схожі новини