Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Через недолуге урядування Зеленського бюджет недоотримає в першому кварталі 60 мільярдів гривень", - Синютка

  • 01.04.2020, 12:27
  • 553

У першому кварталі 2020 року державний бюджет недоотримав 60 мільярдів гривень.

Про це повідомив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка в ефірі телеканалу «Прямий». Він наголосив, що «Європейська Солідарність» має чіткий план щодо порятунку економіки та посилення заходів протидії епідемії коронавірусу.

«Ми прекрасно розуміємо, що сьогоднішня влада довела економіку до кризи, якщо не говорити — до катастрофи. І це почалося не цього тижня, не минулого тижня, а вже впродовж останніх пів року. Знижений ріст промислового виробництва, падіння валового внутрішнього продукту», — сказав Олег Синютка.

«Я думаю, що ми точні ніші цифри вже побачимо завтра-післязавтра, але напевно перший квартал сьогоднішня влада закінчить з результатом мінус 60 мільярдів гривень недонадходжень до державного бюджету. І це є катастрофа», — наголосив народний депутат.

Влада недолуга, це зрозуміло, але держава і люди, які живуть в державі, точно нічим не завинили. І треба рятувати економіку, соціально підтримувати людей і рятувати державу, — переконаний Синютка

«Тим більше, що і до коронавірусу, який не прийшов зненацька, впродовж трьох місяців влада так і не змогла підготуватись, щоб забезпечити маски, забезпечити одягом лікарів, технічно оснастити наші лікарні. Єдине, що зуміли представники влади, так це розпродувати наші запаси і тепер українські маски знаходять в Іспанії», — наголосив він.

«В цій ситуації „Європейська Солідарність“ чітко запропонувала ті речі, які порятують нашу державу. І співпраця з Міжнародним валютним фондом справді є однією з таких базових речей тому, що нам потрібні довготермінові дешеві ресурси, а також ми маємо дати сигнал міжнародним фінансовим установам, що ми працюємо», — сказав він.

Народний депутат переконаний, що ті закони, які були прийняті в парламенті, зможуть поліпшити ситуацію. Це стосується і проголосованого закону про ринок землі, де була врахована позиція «Європейської Солідарності», і заборонено продаж землі державної та комунальної власності, продаж землі іноземцям та буде створено цивілізований державний кадастр земель і земельний банк.

Схожі новини