Передплата 2024 ВЗ

"МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер", - Аваков про авіасполучення

  • 01.04.2020, 09:56
  • 1 044

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер.

Про це Аваков написав у Facebook.

«Картинка: прибув рейс з Балі-Катару — шум, скандал, обурення, «зневажаються права», невиправдане хамство деяких пасажирів, тупість деяких виконавців з деяких міністерств при облаштуванні обсервації. Нерви у людей. Людину з високою температурою везуть в лікарню на аналіз. Жінка на 8-му місяці вагітності. Розбігаються прямо з обсерваційного автобуса люди .

Людей шкода, вони втомилися, прикордонників шкода — на них зганяють злість, поліцейські і нацгвардійці намагаються заспокоїти голосом розуму і поясненнями. У готелі Козацький ідіоти-організатори прийому відключили опалення. Включаємо .

Замовляю в прикордонній табличку-аналітику, до ночі отримую — і. хочеться матюкатися … І ось чому:

13-го березня президент Зеленський звернувся до українців повернутися в країну, в зв'язку з епідемією … А тут дивлюся — кожен третій, що повернувся вчора на цьому скандальному спеціально організованому рейсі, … полетіли з країни на Балі. 13, 14, 15 березня (!!!).

Тобто наплювали на попередження та прохання повернутися (не їхати). У світі бушує пандемія, а вони вирішили через півсвіту у відпустку злітати — погуляли, пляж, газ-квас, сходили в СПА, ресторани, побули пару тижнів на курорті і. вимагають їх повертати!

Це — свинство, не по закону, не по суду — по совісті. Ви погуляли, а тепер хочете додому за всяку ціну, може, пронесе, і плювати вам на безпеку інших ???

Так не можна. це не чесно щодо мільйонів людей, які живуть в країні. Більше 75% хворих на коронавірус в Києві — прилетіли на літаках, 25% вторинне зараження від них же — вже в Києві …

Адже зрозуміло ж, чому потрібна обсервація, медичний огляд і тест. Чи тисячі смертей в Європі нічому не вчать? .

З цих днів авіачартерної істерії і інцидентів — кілька висновків:

— МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер. Пасажирське авіасполучення — закрито. Винятки будуть рідкісні і тільки окремим рішенням — зі 100% обсервацією, під контролем санітарних лікарів, з подальшим тестом ПЛР. Тільки так — і не потрібно прокльонів, що мені надсилають з-за кордону, заради безпеки мільйонів ми підемо на незручності для кількох тисяч. Крапка.

— Ті, хто перебуває зараз на обсервації в Київських готелях: завтра і післязавтра — за рішенням головного санітарного лікаря — у всіх візьмуть матеріали на ПЛР тест. За фактом результату тесту — якщо ураження вірусом не виявлено — поліція розвезе кожного по домівках під жорстке зобов'язання з жорсткою домашньої ізоляцією і контролем з боку поліції і санітарних лікарів. За непокору — санкції ст. 325 КПК (наслідки неприбуття потерпілогоРед.)

— Ті, хто втік з автобусів і ухилився від обсервації на цей момент, уже отримали адміністративні протоколи, або будуть піддані цій санкції (всі громадяни встановлені) — санкція: штраф до 17 000 гривень. Якщо у когось з пасажирів рейсу буде виявлений вірус — поліція прийме рішення про висунення звинувачень, відповідно до ст. 325 — аж до арешту і утримання під вартою до 3-х років. Ніяких іграшок і жартів. у нас вже загинуло від вірусу 17 осіб .

Всім пасажирам рейсу — бажаю здоров'я! А породіллі — спокійних пологів і здорового малюка".

Читайте також: Українці, які повернулися з Балі, влаштували бойкот у літаках

Схожі новини