Передплата 2024 «Добра кухня»

"Ми вдруге врятували країну від дефолту", - Ірина Геращенко

  • 31.03.2020, 14:15
  • 1 142

Команда Петра Порошенка зупинила розпродаж державної землі і врятувала країну від дефолту

Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в програмі «Свобода слова» на ICTV.

«Зараз країна стоїть на порозі дефолту. У дефолт її тягнуть олігархи, для них це дуже вигідно. Це повторення 90-х, коли за п’ять доларів вони зможуть скупити й українську землю. Від дефолту найбільше втратять найбідніші українці, тому що це буде гіперінфляція, буде страшна девальвація гривні, і ми згадаємо жахливі 90-ті, коли за тисячу карбованців не можна було купити пляшку молока. Я усвідомлюю, що українці цього не хочуть», — сказала Геращенко.

«Коли зростає безробіття, соціальні потрясіння, наша державницька політична сила робить все для того, щоб зупинити дефолт, не дати олігархам „зеленої влади“, які вкинули Україну в цю ганьбу лише за рік, просто дотягти Україну до венесуельського варіанту. Я буду пишатися, що саме „Європейська Солідарність“ зупинила продаж української землі. 10 млн гектарів української землі, яку хотіли просто вкрасти олігархи. Це непристойно, неприпустимо, ми цього не допустимо», — додала співголова фракції.

Вона наголосила, що в змінах до бюджету «Слуги народу» намагалися залишити зарплати всім прокурорам, репресивним силовим структурам і водночас зрізати іншим — освіті, науці.

Читайте також: Порошенко закликав не вірити фейкам про «тотальний розпродаж» землі

«Це ми наполягли на тому, щоб оклади працівників Наглядових рад, які мають сьогодні зарплати 300−500 тисяч гривень, були знижені до рівня 10 мінімальних зарплат. Так само, щоб були залишені на нинішньому рівні і навіть підвищені зарплати тільки двом ключовим наразі категоріям — нашим військовим і нашим медикам», — зауважила парламентар.

Вона зазначила, що чинна влада показала повну некомпетентність у вирішенні важливих для країни питань.

«Всі ці «нові обличчя», які рік тому просто по-шахрайському обдурили українців — начебто вони будуть скромні, будуть їздити на велосипедах на роботу, будуть там у чомусь розбиратися — показали свою повну некомпетентність.

Одного разу ми вже рятували країну від дефолту (у 2014 році). Зараз ми врятували від нього країну вдруге", — сказала Геращенко.

Схожі новини