Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Майстер-клас від Супрун: як розпізнати коронавірус, грип і "просто муд*ка"

  • 31.03.2020, 10:15
  • 1 718

Колишня міністерка охорони здоров'я України Уляна Супрун опублікувала незвичайну інструкцію про те, які симптоми відрізняють коронавірус COVID-19 від грипу і просто муд*ка

Відповідна інфографіка оприлюднена на її сторінці у Facebook, передає OBOZREVATEL.

«Оскільки кількість інфікованих вірусом SARS-CoV-2 у світі зростає, важливо навчитися розпізнавати коронавірусну хворобу (COVID-19), грип і просто муд*ка. Адже ризик потрапити на останній варіант із кожним днем стає дедалі більшим і потрібно бути до цього готовим», — зазначила Супрун.

За її словами, в інфографіці представлені основні симптоми цих хвороб, їх тривалість і швидкість одужання, а також алгоритм дій у разі виникнення того чи іншого симптому.

Читайте також: Громадськість вимагає поновити Супрун на посаді глави МОЗ

Якщо симптоми грипу і коронавірусу дуже схожі, то щодо останнього все істотно відрізняється. Розвиток «хвороби» відбувається поступово, ускладнення настає в 75% випадків. Інкубаційний період триває все життя, а одужання — малоймовірне. Також муд*к скуповує всім маски, щоб продати їх дорожче; чхає і кашляє, не затуляючи рота; поширює фейки про коронавірус; звинувачує всіх у своїх проблемах.

Схожі новини