Передплата 2024 «Добрий господар»

Кашлю не було: заражена британка назвала нетипові симптоми коронавірусу

  • 30.03.2020, 09:55
  • 5 384

Новий китайський коронавірус, крім особливо підступної пневмонії, зараження якою не дає універсальної клінічної картини, найчастіше проявляється ще й недугами різного ступеня тяжкості, враховуючи майже непомітні й такі, які передбачають летальний результат

Водночас COVID-19 часто порівнюють із грипом або застудою. Однак 51-річна британка Луїза Кац, яка підхопила вірус разом із чоловіком під час відпустки в Італії, розповіла, що захворювання може проявлятися зовсім по-іншому, повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на Express.

За словами жінки, яка працює викладачем психології в університеті Дербі, коли вона захворіла, то спершу навіть не помітила ніяких симптомів. У лютому подружжя вирушило на Венеціанський карнавал, там вони провели чотири дні. Пізніше було оголошено, що Італія стала найбільш постраждалим від нової пандемії європейським регіоном. Британці покинули його і декілька днів після повернення додому ще почувалися добре.

Читайте також: Американські медики попередили про ранній симптом коронавірусу

«Симптомів не було протягом тижня. У мене виник біль у горлі, але дуже легкий, я навіть не стала приймати ліки. Але потім наш стан різко погіршився. У мене почалися болі, які посилювалися. Я відчувала їх у руках і ногах. У якийсь момент вони стали боліти дуже сильно. Найважчими були відчуття в литках — цей біль я б назвала жахливим, сповненим мук. Моя температура підскочила до 39 градусів за Цельсієм і періодично піднімалася вище», — згадує про пережите Луїза.

Вона підкреслила, що у її чоловіка коронавірус мав інакші симптоми. Зокрема, він страждав від лихоманки і сильно пітнів. Також скаржився на дискомфорт у горлі, але водночас таких тілесних болів, як дружина, не відчував.

Кац зазначила, що зараження COVID-19, за її відчуттями, викликає набагато важчий стан, ніж відомі респіраторні інфекції.

«Це не схоже на застуду або грип, коли ви починаєте приходити в норму через декілька днів. Коронавірус викликає почуття, що хвороба знищує вас, і ви страждаєте так, як ніколи ще не страждали», — додала вона.

Схожі новини