Передплата 2024 «Добра кухня»

Резніков розповів про сценарії розвитку подій на Донбасі після переговорів у Мінську

  • 30.03.2020, 09:35
  • 848

У команди президента Володимира Зеленського як мінімум три варіанти розвитку подій на Донбасі і швидкий спосіб вирішення конфлікту не є пріоритетним

Таку заяву зробив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв'ю «РБК-Україна», передає OBOZREVATEL.

За його словами, відповіді на питання, що буде, якщо в Мінських переговорах не досягнуть результату, в команді Зеленського поки немає.

Читайте також: «Повісимо українські стяги». Влада розсекретила план завершення війни на Сході

«Коли президент Зеленський запросив мене на розмову, це було ще за прем'єрства Гончарука, з ідеєю, щоб я очолив міністерство з питань реінтеграції, я попросив озвучити очікування від мене. Зокрема, мені було сказано: ніхто не тримає фокус сьогодні на окупованих територіях, прилеглих територіях, тимчасово переміщених особах і на реальній реінтеграції тимчасово окупованих земель назад у країну. Зараз ми говоримо не про Міноборони, це не їхнє завдання. В уряді немає такого органу і такої людини», — поділився Резніков.

Найголовніше, за його словами, — написання програми і сценарію подій, а їх може бути кілька. «Що буде, коли ми звільнимо ці території? Наприклад, через півроку. Це ідеальний сценарій — щоб провести вибори восени 2020 року. Або, умовно кажучи, через рік або через п'ять, або, як у Німеччині через 45 років», — пояснив він.

«Тобто варіантів розвитку подій може бути три-чотири — залежно від того, як ми ставимося до окупованих територій і нашого населення, що проживає там. Коли президент озвучив мені ці очікування, я зрозумів: він прекрасно усвідомлює те, що швидкий варіант один із декількох і не найбільш імовірний», — резюмував він.

Схожі новини