Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Єдині, кому категорично не можна зменшувати зарплати – це медики і військові", - Геращенко

  • 29.03.2020, 19:57
  • 764

На позачергове засідання Верховної Ради, яке орієнтовно відбудеться завтра, планується до розгляду 11 питань порядку денного.

Про це з наради керівництва ВР, лідерів парламентських фракцій з прем"єром та економічним блоком уряду повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко у Instagram.

«В порядок денний планують винести 11 питань: напрацьовані депутатами законопроекти щодо боротьби з короновірусом і підтримку медиків (тут варто відзначити конструктивну позицію всіх парламентських фракцій. Більшість пропозицій „Євоопейськоі Солідарності“ тут враховано). Також в порядку денному пакет законів для отримання кредиту МВФ про ринок землі і банки. Щодо землі, то на рік відтерміновується його введення, вилучається дерибан державних 10 млн га землі, залишається право селянам і фермерам продавати свої паї і землю. По суті, це і є пропозиції „Європейськлі Солідарності“, на яких ми відразу наполягали», — нагадала Геращенко.

«В законі про банки ми стоїмо на позиції: вилучити норми про виплати компенсацій колишнім власникам Приватбанку», — окремо підкреслила Геращенко.

Вона повідомила, що на розгляд можуть винести зміни до регламенту щодо роботи комітетів, кадрові питання, зміни до Кримінального Кодексу задля боротьби з необґрунтованим підвищенням цін на продукти і вивезенням медичних товарів.

«Найбільший скандал — зміни до бюджету. Ми категорично не погоджуємося з драконівським знищенням фінансування освіти, культури, децентралізації. Натомість залишаються захмарні зарплати членам наглядових рад (до 400−500 тис дехто) і весь бюджет МВС. Позиція „Європейської Солідарності“ наступна — на період короновірусу мають бути встановлені граничні зарплати всім — і чиновникам, і членам наглядових рад. Єдині, кому категорично не можна зменшити зарплати — це медики і військові. З Петром Порошенком відстоюємо наші принципові позиції. Боремося», — наголосила співголова фракції «Європейська Солідарність».

Схожі новини