Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Бельгії зафіксували перший випадок коронавірусу у ... кота

  • 29.03.2020, 20:32
  • 1 058

Ветеринарна служба Бельгії зафіксувала наявність вірусу COVID-19 у кота. Медики кажуть, що хвороба передалася тварині від її господаря, а раніше аналогічний випадок зараження підтвердили у собаки з Гонконгу.

У Всесвітній організації охорони здоров’я не відкидають версію про те, що вірус COVID-19, через який на початку 2020-го по всьому світу почалася епідемія, має тваринне походження, інформує НВ.

Сьогодні ж відомі випадки, коли вірус навпаки передається від людей до тварин. Про один з таких заявили в Бельгії: місцева ветеринарна служба підтвердила наявність коронавірусу у домашнього кота.

Медики повідомляють, що тварина заразилася вірусом від свого господаря, у якого почали проявлятися симптоми хвороби за тиждень до цього.

У кота з’явилися проблеми з диханням і діарея, але зараз у тварини і її господаря стабільний стан.

Фахівці кажуть, що цей випадок не є показовим, і передача вірусу від людей до тварин відбувається вкрай рідко.

«Ми хочемо підкреслити, що це одиничний випадок. Крім того, в цьому випадку йдеться про передачу вірусу від людини до тварини, а не навпаки. Немає ознак того, що це поширене явище. Ризик передачі від тварини до людини дуже малий», — пояснює бельгійський вірусолог Стівен Ван Гухт.

Схожі новини