Передплата 2024 «Добра кухня»

В Одесі сталася масова бійка між активістами та прихильниками "русского мира"

  • 29.03.2020, 12:52
  • 3 250

В Одесі спалахнув конфлікт між активістами та прихильниками "русского мира"

В Одесі сталася масова бійка зі стріляниною — конфлікт спалахнув між місцевими активістами та прихильниками «русского мира», а почалося все через портрет Сталіна на автомобілі директора одного з магазинів по ремонту техніки, передає РБК.

За словами активіста Дем'яна Ганула, інцидент стався 28 березня в Суворовському районі на вулиці Марсельській. Чоловік разом з другом помітив машину з портретом радянського диктатора, біля якої стояв і власник транспорту.

«Так як ми з ним знайомі по ситуації з забороненою символікою раніше, я попросив зняти портрет з авто добровільно. Він відмовився, погодився зачекати поліцію», — йдеться в публікації на сторінці в Facebook.

Він розповів, що коли прибули патрульні, на місце також підтяглася і група молодиків-українофобів із сепаратистського угрупування «ОНР».

«Ми хотіли пояснити їм, хто такий Сталін, але це було безрезультатно, під впливом алкоголю та пропаганди їх мозок перетворився на вату. Після довгої бесіди в хід пішли цитатки кшталт — „бандеровские беси вон из адесси“, „у нас гражданская вайна“ і т.д. Звичайно після „адеса рускай горад“ наші вуха відмовилися це чути і почалася масова бійка. Так, десь 20+ „бійців“ не існуїчої „республіки“ хотіли скоріше потрапити на концерт Кобзона», — описав ситуацію Ганул.

Активіст розповів, що був змушений вистрілити в повітря, адже «сидіти за ліквідацію цих покидьків бажання немає».

Закінчилося все тим, що портрет «вождя» самостійно зняв власник авто.

Ганул наголошує, що чоловік має все-таки відповісти перед законом, «а ще, мені здається, він закриє магазин з ремонту — не личить заробляти гроші у країні, яку не поважаєш».

Також активіст подякував усім, хто прибув до них на допомогу.

Ганул опублікував в мережі фото любителя Сталіна.

Як зазначив активіст Ігор Бею, поліцейські використовували сльозогінний газ для того, що б заспокоїти «цю шоблу».

«Погано звісно ж що поліцією не було затримано жодного, але це не кінець», — написав він у своєму Facebook.

Схожі новини