Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Легких" хворих на коронавірус більше не госпіталізуватимуть", - Ляшко

  • 29.03.2020, 12:11
  • 1 053

"Легких" хворих на COVID-19 більше не госпіталізуватимуть

МОЗ оновив стандарт надання медичної допомоги хворим на COVID-19, тепер він передбачає госпіталізацію лише хворих у стані середньої важкості та важкому.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в неділю, інформує Українська правда.

Пряма мова: «Вчора ми оновили стандарт надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу… Відсьогодні Україна буде працювати за новими стандартами медичної допомоги».

«Ми передбачаємо впровадження клінічного сортування. Госпіталізувати до лікарень повинні хворих середнього і тяжкого ступеня перебігу хвороби. Всі інші повинні лікуватися в амбулаторних умовах під наглядом і медико-санітарним спостереженням».

Ляшко також зазначив, що українські фахівці тепер рекомендуватимуть деяким хворим ряд препаратів, які використовуються у світі для лікування хворих на COVID-19.

Читайте також: У МОЗ стривожені новою тенденцією коронавірусу: група ризику змінилася

П"Наголошую, що специфічного лікування коронавірусної хвороби не існує, проводиться симптоматичне лікування. В той же час, у світі використовуються і досліджуються різні препарати для лікування коронавірусної хвороби.

Ми в МОЗ прийняли рішення також — у нас створена експертна група з провідних професорів і клініцистів, які будуть вивчати всі передові засоби лікування, які використовуються в світі і рекомендувати їх використання на території України у випадках, коли варіантів для порятунку життя для хворого не буде".

Схожі новини