Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дипломат розповів, як коронавірус вплине на ЄС

  • 28.03.2020, 17:37
  • 868

Пандемія коронавірсу у світі не має вплинути на єдність Європейського Союзу та загрожувати розпаду Шенгенської зони.

Таку думку в ефірі ObozTV висловив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, коментуючи слова президента Франції Еммануеля Макрона про можливий кінець Шенгенської зони через коронавірус.

«Пандемія коронавірусу — це виклик для усього світу, кожна країна потерпає. Питання лише в тому, як знайти найкращі шляхи, аби цю загрозу можна було зменшити. І на цьому тлі заяви Макрона мені здаються доволі дивними. Він останнім часом взагалі вирішив дивувати світ екстравагантними заявами, і думаю, що це чергове творче перебільшення», — вважає дипломат.

На його думку, в нелегкій ситуації, яка склалася у всьому світі, європейські партнери знайдуть шляхи взаєморозуміння, і пандемія не зупинить процес взаємодії і глобалізації.

«Інше питання — пандемія має дати нам підказку, що такі речі є дуже специфічними і нам спільно треба думати над тим, як з цією загрозою боротися. Ми всі — українці, французи, американці, китайці — виявилися неготовими до цього. Це те, що вимагає загальносвітових зусиль», — зазначив Огризко.

Читайте також: Письменник Борис Акунін розповів, як він і його дружина перехворіли COVID-19

Дипломат вважає, що всі країни «зроблять з пандемії правильні висновки, що треба не закриватися в своїх дослідженнях, а ділитися».

Схожі новини