Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україну повернулися понад 100 тисяч громадян - МЗС

  • 28.03.2020, 12:57
  • 521

161 українець перебуває на карантині, а 27 громадян лікуються за кордоном

В Україну за сприяння дипломатичних установ з початку евакуаційних заходів повернулися понад 109,9 тис. громадян.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Міністерства закордонних справ щодо коронавірусу, передає УНІАН.

За даними МЗС, 109 тис. 448 громадян вже повернулися в Україну, а на карантині за кордоном перебуває 161 громадянин України: по одному — в Австралії, Азербайджані, Бельгії, Катарі, Китаї, Швейцарії, Чорногорії, Росії, Нідерландах та Молдові, по двоє — у Нігерії та США, троє — в ОАЕ, п'ятеро — у Румунії, семеро — у Німеччині, дев'ятеро — у В'єтнамі та 107 — у Польщі.

Читайте також: «У черзі люди билися, штовхалися, стояли вагітні жінки…». Українці діляться розповідями про перетин кордону

Крім того, 27 українців лікуються від COVID-19 в інших державах: по одному — в Швейцарії, США, Нідерландах, Іспанії та на Сейшелах, по двоє — у Польща, ОАЕ та Нігерії, три — в Австрії, по четверо — у Німеччині та Домініканській Республіці, п'ятеро — в Італії. 8 громадян України одужали за кордоном (4 — в Японії, 2 — в Італії, 1 — у Польщі, 1 — у Німеччині), а четверо померли.

З опівночі 28 березня Україна закрила усе пасажирське авіасполучення. Українці з-за кордону зможуть потрапити на батьківщину через окремі пункти пропуску на кордоні пішки або на автомобілі.

Схожі новини