Передплата 2024 «Добра кухня»

"У цьому човні… присутні всі ми, всі". Папа Римський зачитав особливу молитву 

Така молитва зазвичай відбувається під час Різдва та Великодня 

Сьогодні ввечері, 27 березня, Папа Римський Франциск провів молитву, Євхаристійну адорацію, в якій уділив особливе благословення Urbi et Orbi (місту і світові), щоб «з вірою та надією переживати цей період випробування для всього людства».

Цей католицький обряд Папа Римський здійснював на порожній площі, яка зазвичай переповнена прочанами. Однак в умовах жорсткого карантину, який оголосили на всій території Італії, святі літургії зараз транслюють в режимі онлайн, а вірян закликають залишатися вдома.

«Вже протягом кількох тижнів здається, що зійшов вечір. Густа пітьма спустилася на наші площі, вулиці та міста; вона запанувала над нашими життями, наповняючи все оглушливою тишею та гнітючою порожнечею, що паралізує кожну річ, яку зустрічає на своїй дорозі: це відчувається в повітрі, в жестах, про це говорять погляди. Ми виявилися зляканими та розгубленими. Як учнів з Євангелії, нас несподівано застала неочікувана та несамовита буря. Ми усвідомили, що перебуваємо в одному човні, всі вразливі та дезорієнтовані, але, водночас, важливі та потрібні, всі покликані залишатися разом, всі потребуючи взаємно підтримувати одні одних. У цьому човні… присутні всі ми, всі… Як ті учні, що одноголосно взивають і з тривогою кажуть: „Гинемо“, так і ми зрозуміли, що не можемо прямувати далі кожен сам по собі, але тільки разом».

Читайте також: Папа Франциск знову пройшов тестування на коронавірус. Є результати

Він наголосив на важливості місії тих людей, які, зазвичай, непомітні і не з’являються в заголовках газет, але зараз від них залежать наші життя: лікарів, медбратів й медсестер, працівників супермаркетів, прибиральників, доглядальниць, перевізників, правоохоронців, волонтерів, священиків. У проповіді Папа Франциск закликав відділити справжні цінності від минущого задоволення і перепрограмувати курс свого життя.

Блаженніший Святослав заохочує всіх українських греко-католиків єднатися у цій особливій молитві, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«У період, коли пандемія поставила людство на коліна, Папа робить глибоко духовний жест, покликаний допомогти пережити цей час страждання та страху з вірою та надією. Благословення Найсвятішими Тайнами зазвичай уділяється наприкінці євхаристійної адорації, звичаю, що сягає своїм корінням початку ХІІІ століття. Благословення „Urbi et Orbi“, тобто, місту та світові, Папа, зазвичай, уділяє після обрання, в день Пасхи та на Різдво. Йдеться про чинність, притаманну Петровому служінню: як Єпископа Риму, вона звернена на Вічне місто, а як Вселенського Архиєрея — на увесь світ. Із цим благословенням пов’язана можливість отримання повного відпусту», — повідомляє VaticanNews.

Читайте також: Папа Римський Франциск зробив несподівану заяву про пекло

Схожі новини