Передплата 2024 ВЗ

Шок! Хворих дітей випхали з онкоцентру, щоб віддати його пацієнтам із COVID-19

  • 27.03.2020, 14:55
  • 1 170

У Дніпрі відділення онкології та онкогематології дитячої обласної клінічної лікарні віддали хворим на коронавірус

Маленьких пацієнтів, яким у січні цього року волонтери подарували оновлені приміщення з ремонтом і дорогим обладнанням, виселили в інший корпус. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила волонтерка Олена Володіна, інформує OBOZREVATEL.

У зборі грошей і предметів побуту брали участь благодійники з усієї України. Спільними зусиллями за рекордні терміни голі стіни відділення перетворили на сучасний онкоцентр.

«Те відділення, куди в січні були переселені наші діти з діагнозом раку в абсолютно голі стіни — в чисте поле. Відділення, яке ми з вами всі разом спільно за рекордно короткий термін облаштували і зробили все, щоб дітям було комфортно лікуватися. Відділення, в яке спільно з представниками бізнесу було вкладено більше пів мільйона гривень. Відділення, яке ми відмили, розписали і обладнали не тільки необхідним медобладнанням, але й предметами побуту на потреби онкохворих дітей. Тепер це відділення віддане під коронавірус», — розповіла Володіна.

Читайте також: На вулиці, в масках і за два метри один від одного. Як з Дніпрі засідали депутати місьради (фото дня)

За словами Володіної, переїзд завдав великих незручностей як пацієнтам, так і їхнім батькам та медперсоналу. Подальша доля центру залишається невідомою. У тому, що на тлі коронавірусної метушні онкохворим приділятимуть належну увагу, волонтерка також не впевнена.

«Нам же розраховувати нема на що. Наші діти продовжуватимуть хворіти, надходити на лікування і продовжуватимуть помирати. На тлі красивого рапорту про те, що лікарня готова прийняти хворих із коронавірусом, звертаю увагу, що у відділенні є дитина з гліобластомою, якій потрібно 3 ампули препарату Авастин, вартість якого 24 000 грн за ампулу. Може цей хтось, хто може ухвалювати такі рішення, вчинить так само і в цьому випадку? І дитина буде забезпечена препаратом за 75 000 грн? Щось мені підказує, що ні», — поділилася Олена.

У коментарях під публікацією користувачі мережі не приховували своє невдоволення і радили продовжувати боротися за права дітей.

«Пропоную писати офіційні листи і просто не звільняти палати».

«Треба це активно постити! Так не можна! Це різні речі! Але вірус ми поборемо. А це?! Я в шоці».

«Обуренню немає меж!».

«Я думаю, що таких тяжкохворих, особливо дітей, взагалі не мали чіпати, хворих на рак людей в Україні набагато більше, ніж із коронавірусом».

«А навіщо батьки погодилися переїздити? Відмовилися б разом із медперсоналом залишати приміщення!».

Схожі новини